Senica suverénna proti Trenčínu, remíza Trnavy

01.08.2011 Celý región

BRATISLAVA 31. júla (WEBNOVINY) - Súhrn výsledkov víkendových stretnutí 3. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2011/2012:

FK Senica - AS Trenčín 4:0 (1:0)
Góly: 10. a 81. Hošek, 60. Wijlaars, 85. Piroska (z pok. kopu)
ŽK: 33. Motha, 38. Urbánek - 70. Ševela
rozhodovali: Trutz - T. Somoláni, Lieskovský
2211 divákov

Seničania mali v nohách ťažký štvrtkový zápas v Salzburgu, napriek tomu začali stretnutie aktívne. Už v 3. min strieľal z dobrej pozície Kóňa, našiel však len pripraveného brankára hostí. V 10. min sa prvýkrát menilo skóre zápasu. Po dlhom odkope Pillára urobil veľkú chybu stopér Ševela a Hošek premenil samostatný nájazd, keď preloboval Volešáka. Na druhej strane mohol vyrovnať Depetris, v pokutovom území predskočil Pillára, no Bolek vytiahol výborný zákrok. V 19. min nebol úspešný Piroska. O dve minúty sa dožadovali Záhoráci pokutového kopu po ruke Holúbka. Postupne sa do hry čoraz viac dostávali aj Trenčania. Salinasove dva pokusy gól nepriniesli, rovnako tak ani pekná strela Štefánika si nenašla cestu do siete. V 32. min projektil Holúbka z 25 m Bolek vyrazil. V závere prvého dejstva sa dostali trikrát do zakončenia Seničania, no nezvýšili svoj náskok.

Úvod druhého polčasu priniesol medzišestnástkový futbal. Až v 61. min využil zaváhanie trenčianskych stopérov striedajúci Wijlaars a premenil svoj samostatný únik - 2:0. V 74. min bol v dobrej pozícii Gorosito, Volešák ešte neinkasoval. V 81. min však ťahal tretíkrát loptu zo siete. Kóňa pekne vysunul Hošeka, ten obišiel aj brankára a s prehľadom zaznamenal svoj druhý gól v zápase. Ihneď po ňom ho tréner Griga vystriedal. Domáci útočník si vyslúžil mohutný potlesk divákov za výborný výkon. Päť minút pred koncom riadneho hracieho času v pokutovom území hostia podrazili Pirosku. Sám faulovaný hráč premenil nariadenú penaltu. V samom závere bol ešte v šanci striedajúci Valenta, skóre sa však nemenilo. Seničania si pripísali vysoké víťazstvo, získali cenné tri body a dobre sa naladili na štvrtkovú pohárovú odvetu v EL UEFA proti Red Bullu Salzburg.

Hlasy:
Stanislav Griga (tréner Senice): "Vedeli sme, že k nám príde kvalitný súper, ktorý chce hrať futbal. Našimi zbraňami boli pozorná defenzíva a rýchlosť smerom dopredu. Práve z týchto predností sme ťažili pri prvých dvoch góloch. S výsledkom sme spokojní, teraz sa už koncentrujeme na štvrtkový zápas proti Salzburgu."

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Videli sme veľmi dobrý zápas. Do stavu 2:0 sme držali častejšie loptu na kopačkách. O osude duelu rozhodol gól na 2:0, prišiel v čase, keď sme sa chceli nadýchnuť k náporu, ale ten inkasovaný gól nás schladil. Musíme popracovať na všetkých činnostiach, predovšetkým však na ostražitosti v strede ihriska."


FC Spartak Trnava - 1. FC Tatran Prešov 0:0
ŽK: 34. M. Vyskočil, 51. Bicák - 28. Krajník, 38. Krob, 68. Čep, 90.+ Lipták
rozhodovali: Perašín - Chládek, Kubačka
3975 divákov

Úvod zápasu sa niesol v duchu spomienkového aktu minútou ticha za tragicky zosnulého fanúšika Tomáš Čamaja, ktorý zahynul počas štvrtkového výjazdu do Sofie. Trnavčania aj napriek nabitému programu v pohárovej Európe začali súboj so Šarišanmi náporom. Na druhej strane sa hostia snažili napraviť nepriaznivý stav v tabuľke a chceli dosiahnuť prvý gól v tejto sezóne. Už v 6. min Tomaček krížnou strelou mieril medzi žrde, ale obrana Prešova tečovala loptu na rohový kop. Hostia odpovedali rýchlymi protiútokmi. Snažili sa narúšať obrannú koncepciu domácich. Ich veľké nebezpečenstvo bolo v rýchlosti Žůrek. Práve on v 9. min našiel na päťke voľného Mariana Bernarda, ale ten trestuhodne zahodil čistú gólovú šancu. V 15. min po centri Karhana priťukol Procházka Tomačekovi, ale stopér Čep odvrátil na rohový kop. O tri minúty neskôr mohli udrieť spratakovci z rýchleho protiútoku, keď sa Tomaček zbavil Čepa, potiahol loptu, prihral Procházkovi, ten posunul Bicákovi, ktorý bez prípravy opečiatkoval ľavú žrď. Trnavčanom chýbala počas zvyšku prvého dejstva finálna prihrávka a presnosť v zakončení. Hostia si nevypracovali žiadne ďalšie možnosti, mužstvá teda odchádzali do šatní za bezgólového stavu.

Po polčasovej prestávke boli hostia pohyblivejší a útočnejší. V 56. min Čvirik dlhým pasom z ľavej strany našiel Procházku, ten priťukol Karhanovi, no slovenský reprezentant zahodil veľkú príležitosť. V 63. min po centri Vyskočila Karhan opečiatkoval ľavú žrď. Už o minútu neskôr pohrozili Prešovčania z brejku, no vynikol Raška, ktorý na dvakrát zlikvidoval Papajove pokusy. V 90. min Tomaček strelou z priameho kopu z hranice pokutového územia opäť mieril len do žrde. Prešovčania teda síce opäť neskórovali, no získali cenný bod na ihrisku favorita.

Hlasy:
Pavel Hoftych (tréner Trnavy): "Súhlasím s kolegom, ktorého hráči mali veľkú túžbu po prvom góle v tejto sezóne. U nášho mužstva je vidieť, že má nabitý program. Súper využíval rýchle brejky. Naše nepresnosti sa prejavili v premieňaní šancí. Chceli sme vyhrať, čo nám súper nedovolil. Prešov bol pre nás nepríjemnou prekážkou."

Štefan Tarkovič (tréner Prešova): "Hráči sa na zápas veľmi tešili, hlavne na trnavskú atmosféru a potom na mužstvo, ktoré je v súčasnosti zaťažené pohárovými zápasmi. V porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi sme podali lepší výkon. Dostávali sme sa do šancí, ale gól nám nebol súdený."
 

Vyberte región